27. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Bramborový guláš s fazolemi je lahodná a sýtá česká specialita, která potěší každého milovníka tradičních chutí. Tento recept kombinuje výraznou chuť brambor s jemností fazolí, vytvářející dokonalou kombinaci. Připrava tohoto jídla je snadná a rychlá, díky čemuž se stane ideální volbou pro spěchající večeře nebo rodinné setkání. Sýrčivá vůně a hustá konzistence guláše vás okouzlí již při prvním soustu. Užijte si kousek české kuchyně s tímto nádherným bramborovým gulášem s fazolemi.
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 rajčata
- 1 plechovka fazolí
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- V hrnci nebo hrnci na guláš zahřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte dozlatova.
- Přidejte na kousky nakrájené papriky a osmahněte je spolu s cibulí.
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky. Přidejte je do hrnce spolu s paprikami a cibulí.
- Přidejte sladkou papriku, kmín, sůl a pepř dle chuti a promíchejte.
- Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a zalijte vodou, aby všechny ingredience byly ponořené.
- Na mírném ohni vařte asi 20 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké.
- Opláchněte fazole a přidejte je do hrnce. Vařte ještě 10 minut.
- Pokud je guláš příliš hustý, přidejte trochu vody. Pokud je příliš řídký, můžete jej zahustit bramborovým škrobem.
- Podávejte posypané čerstvým petrželem a s chlebem.