Hledáte recept na chutný bramborový guláš s čočkou? Není nic lepšího než horký a sytý pokrm, který zahřeje celou rodinu. Tento recept je nejen lahodný, ale i velmi zdravý díky obsahu červené čočky, která je bohatým zdrojem bílkovin a vlákniny. Připravte si tento tradiční český pokrm a užijte si ho se svými blízkými.
Suroviny
- 400g brambor
- 200g červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté papriky
- sůl, pepř, kmín
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a podushíme.
- Přidáme mletou papriku, rychle promícháme a zalijeme vodou.
- Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k čočce.
- Zalijeme vodou, osolíme, osolíme, přidáme kmín a povaříme do měkka.
- Na závěr dochutíme rajčatovým protlakem, osolíme, opepříme a můžeme podávat.