5. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné bramborové placky se škvarkami – klasické české jídlo, které si zamilujete. Placky jsou křupavé zvenku a jemné uvnitř, díky kombinaci brambor, mouky a škvarků. Skvělá volba pro snídani, večeři nebo i svačinu! S naším receptem snadno připravíte ty nejlepší bramborové placky se škvarkami. Zkuste ho hned!
Suroviny
- 500g brambor
- 100g slaniny nebo škvarků
- 1 cibule
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř, majoránka
- sádlo na smažení
Postup
- Brambory oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte nadbytečnou vodu.
- Na pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou slaninu nebo škvarky.
- Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte do sklovata.
- Smíchejte brambory se smaženou směsí a vejcem, osolte, opepřete a přidejte majoránku. Dobře promíchejte.
- Placky tvarujte a obalujte ve strouhance.
- Na rozpáleném sádle osmahněte placky z obou stran dozlatova.
- Podávejte teplé s kyselou okurkou nebo třeba s kysaným zelím.