22. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Bramborové placky s kyselým zelím
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept ‌na bramborové placky s kyselým zelím, který si zaručeně získá vaše chuťové buňky! Tyto placky‍ jsou křupavé zvenčí a měkké uvnitř ‍s bohatou bramborovou chutí. Kombinace​ s kyselým zelím přidává příjemnou kyselost a křehkost, která⁢ se skvěle doplňuje s plackami. Skvělé jídlo pro snídani, oběd nebo večeři. Sledujte tento jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma! ​

Suroviny

  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 100g hladké mouky
  • Sůl a ⁣pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • 500g⁢ kyselého zelí
  • 100g slaniny (volitelné)

Postup

  1. Brambory ⁤oloupeme a nastrouháme na jemném‌ struhadle. ⁢Cibuli ⁢nakrájíme na drobné kostičky. Ve větší míse smícháme nastrouhané brambory, cibuli, vejce a hladkou mouku.‍ Osolíme a opepříme podle chuti.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a lžící přidáváme směs na placky do předem vyhřáté ​pánev. Placky smažíme z ⁢obou stran dozlatova.⁣ Přendáme je na talíř a necháme okapat na papírovém ubrousku.
  3. V menší pánvi osmažíme slaninu na ⁣drobné‌ kousky. Na ⁣ni přidáme kyselé zelí‍ a krátce‌ orestujeme.
  4. Bramborové⁣ placky servírujeme s kyselým zelím a slaninou. Podle chuti můžeme přidat⁣ i kysanou smetanu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *