25. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Bramborové placky s kysanou smetanou jsou recept, který si užijete naplno. Jde o tradiční pochoutku z čerstvých brambor, pečlivě nastrouhaných a smíchaných s kvalitními surovinami. Po opečení v rozpáleném oleji budou tyto placky neodolatelně křupavé a zlatavé. A aby byla chuť ještě dokonalejší, podávejte je s kysanou smetanou a jemným bylinkovým dresinkem. S tímto receptem si uděláte radost nejen vy, ale i vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžička soli
- 2 lžíce oleje
- kysaná smetana na podávání
Postup
- Brambory a cibuli oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Vymačkejte přebytečnou šťávu z brambor.
- Do mísy smíchejte nastrouhané brambory, cibuli, vejce, mouku a sůl.
- Důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily.
- V pánvi zahřejte olej.
- Do pánve vkládejte lžící porce těsta a rozetřete je na placky.
- Smažte placky z obou stran do zlatova.
- Hotové bramborové placky můžete podávat s kysanou smetanou.