21. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Bramborové lívance s kyselým zelím
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na bramborové lívance s kyselým zelím? Naše receptura vám poskytne vynikající kombinaci křupavých lívků a osvěžujícího kyselého zelí. Inspirujte se a připravte si lahodné jídlo plné chuti a zdraví! Sledujte naše kroky a překvapte své blízké tímto jedinečným pokrmem. Zkuste to hned!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • olej na smažení
  • kyselé zelí

Postup

  1. Pelte brambory a mrkev a nastrouhejte je na jemném struhadle.
  2. Cibuli nakrájejte na drobno a smíchejte ji s nastrouhanými bramborami a mrkví.
  3. Přidejte hladkou mouku, vejce a promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Na pánvi rozpalte olej a na něm vytvarujte z bramborové směsi lívance. Smažte je z obou stran dozlatova.
  5. Smažené lívance podávejte s kyselým zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *