21. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Bramborové knedlíky se švestkovou omáčkou a uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční ⁢bramborové knedlíky se švestkovou omáčkou a⁣ uzeným masem. ⁢Tato chutná kombinace bude skvělým jídlem pro celou rodinu. Sledujte⁢ náš jednoduchý recept a připravte si ‌lahodné jídlo plné domácích chutí.

Suroviny

  • 500g ‌brambor
  • 200g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 300g švestek
  • 100g ​cukru
  • skořice
  • 200g uzeného ‌masa

Postup

  1. Brambory uvaříme, oloupeme a rozmělníme na kaši.
  2. Přidáme vejce, mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto.
  3. Z těsta vytvarujeme malé​ knedlíky a uvaříme je ve vařící osolené vodě.
  4. Švestky očistíme a rozpůlíme, odstraníme pecky.
  5. Orestujeme je na pánvi s cukrem ‍a skořicí, dokud nezměknou a vytvoří se​ šťáva.
  6. Uzené maso nakrájíme na plátky.
  7. Servírujeme bramborové knedlíky se švestkovou omáčkou a plátky uzeného masa.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *