19. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Objevte klasiku české kuchyně s naším receptem na bramborové knedlíky se špenátem. Tento jednoduchý, ale vynikající recept spojuje měkké bramborové těsto s čerstvým a aromatickým špenátem, vytvářejíc naprosto lahodné jídlo. Bramborové knedlíky se špenátem jsou ideální jako hlavní chod, který zasytí a potěší každého milovníka domácí kuchyně. Sledujte naše kroky a připravte si tyto tradiční knedlíky, které jsou nejen skvěle chutné, ale i plné vitamínů. Navštivte náš web pro další inspirace a recepty z české a světové kuchyně!
Suroviny
- 500 g brambor
- 200 g špenátu (čerstvého nebo mraženého)
- 250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- Sůl
- Muškátový oříšek
- Česnek (dle chuti)
- Máslo
Postup
- Brambory uvař v mírně osolené vodě do měkka, pak je oloupej a nastrouhej.
- V míse smíchej nastrouhané brambory, hrubou mouku, vejce a osol. Důkladně promíchej, aby vzniklo těsto.
- Ve větším hrnci přiveď k varu vodu s trochou soli.
- Z těsta formuj knedlíky a vkládej je do vařící se vody. Vař je zhruba 15-20 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch.
- Mezitím si připrav špenát. Pokud používáš čerstvý, omyj ho a nasekej. Mražený špenát stačí rozmrazit.
- Na pánvi rozpusť trochu másla a přidej na jemno nasekaný česnek, krátce osmaž.
- Přidej špenát a dust. Pokud používáš čerstvý špenát, duš do změknutí, u mraženého stačí zahřát. Ochutíš muškátovým oříškem a solí.
- Hotové knedlíky vyjmeme z vody, nechame okapat a servírujeme s připraveným špenátem.
- Knedlíky s špenátem můžeš na talíři přelít rozpuštěným máslem.