5. 12. 2024
Autor: Ivana Černá
Bramborové knedlíky se špekovým zelím
zdroj: Recepty 24/7

Objavte klasiku české kuchyně⁢ s naším ⁤receptem⁣ na bramborové knedlíky ‍se⁤ špekovým zelím!‌ Tento tradiční podzimní a‌ zimní pokrm‍ kombinuje jemné bramborové knedlíky a bohatě⁢ ochucené špekové⁣ zelí. ⁢Plné chuti a sýto, ‌je ideální volbou ⁤pro ⁤rodinný oběd‌ nebo večeře. ⁤Učíme vás⁣ krok⁢ za krokem, ⁢jak na to, od přípravy surovin až⁣ po dokonalé uvaření. ⁣Vyzkoušejte tento recept plný lásky a tradice právě dnes!

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 300 g ⁢hrubé​ mouky
  • 2 vejce
  • Sůl
  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 150 ‌g ​uzeného boku nebo slaniny
  • 1 ⁣cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce cukru
  • 2 ‌lžíce octa
  • Mletý černý pepř

Postup

  1. Nech brambory ‚ve slupce‘ uvařit ⁤do měkka,‍ pak⁣ je oloupej a nastrouhej.
  2. Přidej‌ k bramborám‌ hrubou ‍mouku,‌ vejce a sůl, ‌a‌ vypracuj těsto.
  3. Z ⁣těsta tvoř ‍knedlíky, ⁤které by měly mít průměr asi ⁣5 cm.
  4. Var knedlíky‌ v ⁤osolené‌ vodě přibližně 20 minut, ​nebo dokud nevyplavou na povrch.
  5. Mezitím na pánvi ⁣osmaž⁤ nakrájenou cibuli ​dozlatova. ‍Přidej nakrájený⁣ uzený bok nebo slaninu ⁢a ‍restuj pár minut.
  6. Přidej⁢ nastrouhané či na jemno nakrájené zelí, kmín, sůl, cukr a ocet. Dus ⁣na mírném plameni ​asi 20 minut, dokud zelí nezměkne.
  7. Ochuť zelí podle chuti mletým černým pepřem a případně přidej ​více octa ‌či cukru podle chuti.
  8. Podávej uvařené knedlíky⁣ se špekovým zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *