19. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Bramborové knedlíky se škvarkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Bramborové‍ knedlíky se škvarkovou omáčkou – tradiční‌ české ‌jídlo, které ⁤rozproudí chuťové buňky! Měkké⁤ a nadýchané bramborové ​knedlíky spojené se slanými škvarky‌ v ​bohaté ‍omáčce.​ Připravte ‍si toto⁣ lahodné jídlo doma a​ užijte si‌ skvělou kombinaci⁤ klasických chutí. S naším receptem⁣ se stanete mistrem ⁢v kuchyni a rozzáříte jídelní stůl! ⁤Experimentujte a přizpůsobte si omáčku ​podle svých‌ preferencí. Užijte si tuto chuťovou ​lahůdku a nechte‌ se unést ‌tradicí české ‌gastronomie!

Suroviny:

  • 600 g brambor
  • 200 g‍ polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • Sůl
  • 100 g škvarků
  • 2 cibule
  • 500 ml vývaru
  • 2 lžíce ⁣oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 60 ⁤ml smetany
  • Sůl ⁣a pepř dle⁣ chuti

Postup:

  1. Nejprve uvařte​ brambory ve slupce v⁢ osolené vodě, nechte je ⁣poté‍ vychladnout‌ a oloupejte.
  2. Připravte‍ knedlíkovou ⁢směs -⁢ brambory nastrouhejte na jemném struhadle a smíchejte‍ s moukou,‌ vajíčkem a ⁢solí.
  3. Ušlehejte⁣ těsto a​ nechte ho odpočinout⁣ zhruba 15 ​minut.
  4. V hrnci s‍ vroucí ⁤osolenou vodou vytvarujte knedlíky a⁢ pomalu ‍vařte ​přibližně 20 minut.
  5. Mezitím na pánvi rozpálejte olej a osmahněte na‌ něm nakrájenou​ cibuli⁢ dozlatova.
  6. Přidejte ‍škvarky a restujte⁤ dalších ⁣pár ‌minut.
  7. Přidejte hladkou mouku a za stálého míchání restujte ‍zhruba 2‌ minuty.
  8. Přilijte vývar a smetanu. ‍Odstavte omáčku z ohně, promíchejte a nechte povařit ‍5 minut, ​dokud ⁤nezhoustne.
  9. Přidat sůl a pepř dle chuti.
  10. Sceděné ⁢knedlíky podávejte​ s nasekanou škvarkovou ​omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *