13. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na vynikající bramborové knedlíky s uzeným masem? Naše jednoduchá a lahodná verze vám jistě udělá chuť! Tento tradiční český pokrm je připraven z čerstvých brambor, které jsou smíchány s moukou a tvoří tak mezičlánek mezi těstem a knedlíkem. Uzené maso dodává jídlu jedinečnou chuť a rozmanitost. Připravte si toto výtečné jídlo pro svou rodinu nebo přátelé a potěšte jejich chuťové buňky!
Suroviny:
- 500 g brambor
- 200 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 300 g uzeného masa
Postup:
- Oloupejte a uvařte brambory ve slané vodě do měkka.
- Uvařené brambory scedíme a necháme vychladnout.
- Uvařené brambory nastrouháme nebo rozmixujeme.
- Přidáme mouku, vejce a sůl a všechny ingredience důkladně promícháme.
- Těsto necháme asi 10 minut odpočinout.
- Mezitím uvaříme uzené maso ve vroucí vodě do měkka.
- Hotové uzené maso vyndáme z vody a necháme vychladnout.
- Vytvoříme z těsta menší knedlíky, do kterých zabalíme uzené maso.
- Knědlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
- Hotové bramborové knedlíky s uzeným masem podáváme teplé.