2. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Bramborové knedlíky s hráškovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Bramborové knedlíky s hráškovou omáčkou – skvělý recept pro tradiční české jídlo. Bramborové knedlíky jsou lahodné kuličky připravené z bramborového těsta, které se vaří až do dokonalé měkkosti. Doporučujeme podávat je s bohatou hráškovou omáčkou, která dodává jídlu osvěžující chuť. Tento jídlo je ideální pro vegetariány i milovníky bramborových pokrmů. Připravte ho dle našeho receptu a dopřejte si pochoutku, která vás nadchne v každém soustu!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • hrách (mražený nebo čerstvý)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kusy a uvařte ve slané vodě do měkka.
  2. Uvařené brambory utřete do hladka. Přidejte vejce, mouku a osolte. Vypracujte tuhé těsto.
  3. Z těsta vytvarujte menší koule a vložte do osolené vařící vody. Vařte asi 20 minut, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu.
  4. V hrnci rozehřejte máslo. Přidejte hrášek a osmahněte ho. Přidejte mouku a za stálého míchání zprudka osmažte.
  5. Pomalu přilijte mléko a vařte omáčku do zhoustnutí. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Hotovou omáčku podávejte s uvařenými bramborovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *