2. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Bramborové knedlíky s hráškovou omáčkou – skvělý recept pro tradiční české jídlo. Bramborové knedlíky jsou lahodné kuličky připravené z bramborového těsta, které se vaří až do dokonalé měkkosti. Doporučujeme podávat je s bohatou hráškovou omáčkou, která dodává jídlu osvěžující chuť. Tento jídlo je ideální pro vegetariány i milovníky bramborových pokrmů. Připravte ho dle našeho receptu a dopřejte si pochoutku, která vás nadchne v každém soustu!
Suroviny
- 500 g brambor
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- hrách (mražený nebo čerstvý)
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 400 ml mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kusy a uvařte ve slané vodě do měkka.
- Uvařené brambory utřete do hladka. Přidejte vejce, mouku a osolte. Vypracujte tuhé těsto.
- Z těsta vytvarujte menší koule a vložte do osolené vařící vody. Vařte asi 20 minut, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu.
- V hrnci rozehřejte máslo. Přidejte hrášek a osmahněte ho. Přidejte mouku a za stálého míchání zprudka osmažte.
- Pomalu přilijte mléko a vařte omáčku do zhoustnutí. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Hotovou omáčku podávejte s uvařenými bramborovými knedlíky.