9. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Bramborové knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Tento tradiční ‌český recept na ⁢bramborové ⁤knedlíky‍ je ideální volbou pro milovníky klasických ⁣pokrmů. Užijte si ​chuť hladkých a nadýchaných bramborových‌ knedlíků, které jsou perfektní přílohou k ‍různým⁣ masovým i⁢ vegetariánským pokrmům. Postup je ‍jednoduchý a výsledek vás jistě příjemně‌ překvapí.​ Zkuste ‍udělat​ tyto chutné​ a sýté bramborové knedlíky ⁢podle​ našeho jednoduchého​ receptu ještě dnes!

Suroviny

  • 1 ​kg brambor
  • 300 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 30 g bramborového škrobu
  • sůl

Postup

  1. Brambory uvařte ve‌ slupce, nechte ‍vychladnout a oloupejte.
  2. Oloupané brambory rozmačkejte nebo nastrouhejte⁤ na ‍jemném struhadle.
  3. Přidejte vejce, ‌mouku, ‍bramborový‍ škrob a sůl. Vše důkladně promíchejte, dokud​ nedostanete hladké ‍těsto.
  4. Těsto rozdělte⁤ na ⁣menší‍ části a vytvarujte‌ z nich válečky ​o šířce asi⁢ 2 cm.
  5. Nařezané válečky překrajujte‍ na menší kousky ⁢a každý kus jemně utvarujte v​ ruce do tvaru knedlíku.
  6. Do hrnce‍ s osolenou vodou vložte​ knedlíky a​ vařte ⁣je asi⁢ 10 minut,⁤ dokud​ nevyplavou na hladinu.
  7. Uvařené knedlíky ​vyjměte naběračkou,⁤ nechte ‍okapat a můžete ⁢servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *