9. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tento tradiční český recept na bramborové knedlíky je ideální volbou pro milovníky klasických pokrmů. Užijte si chuť hladkých a nadýchaných bramborových knedlíků, které jsou perfektní přílohou k různým masovým i vegetariánským pokrmům. Postup je jednoduchý a výsledek vás jistě příjemně překvapí. Zkuste udělat tyto chutné a sýté bramborové knedlíky podle našeho jednoduchého receptu ještě dnes!
Suroviny
- 1 kg brambor
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- 30 g bramborového škrobu
- sůl
Postup
- Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte.
- Oloupané brambory rozmačkejte nebo nastrouhejte na jemném struhadle.
- Přidejte vejce, mouku, bramborový škrob a sůl. Vše důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Těsto rozdělte na menší části a vytvarujte z nich válečky o šířce asi 2 cm.
- Nařezané válečky překrajujte na menší kousky a každý kus jemně utvarujte v ruce do tvaru knedlíku.
- Do hrnce s osolenou vodou vložte knedlíky a vařte je asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
- Uvařené knedlíky vyjměte naběračkou, nechte okapat a můžete servírovat.