19. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Bramborová polévka s uzeným tempehem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou bramborovou polévku s uzeným tempehem, která potěší nejen milovníky rostlinné stravy. Tato chutná a zdravá polévka je plná aromatických koření a lahodného uzeného tempehu. Recept je jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí jako teplý oběd nebo večeře. Nechte se rozehřát tímto lahodným pokrmem plným chutí!

Suroviny:

  • 400g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g uzeného tempehu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olej na smažení
  • sůl, pepř, majoránka

Postup:

  1. Oloupeme a nakrájíme brambory na menší kousky.
  2. Orestujeme nakrájenou cibuli a česnek na oleji v hrnci.
  3. Přidáme nakrájený uzený tempeh a krátce restujeme.
  4. Přidáme nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
  5. Počkáme, až brambory změknou.
  6. Nakonec dochutíme solí, pepřem a majoránkou podle chuti.
  7. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
  8. Podáváme teplou s křupavým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *