5. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Bramborová polévka s pórkem
zdroj: Recepty 24/7

Bramborová polévka s pórkem je chutné a sýté jídlo, které jistě potěší každého milovníka brambor. Recept kombinuje bohatou chuť brambor s jemnou sladkostí pórku a dalšími aromatickými ingrediencemi. Tato polévka je ideální pro chladnější dny, kdy si přejeme pohodlné a vydatné jídlo.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej na smažení
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Pórek a cibuli očistěte a nakrájejte na tenká kolečka.
  3. Česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
  4. V hrnci rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli dozlatova.
  5. Přidejte česnek a pórek a smažte dalších pár minut, dokud se pórek změkčí.
  6. Přidejte nakrájené brambory a zalijte zeleninovým vývarem.
  7. Vše vařte na středním plameni asi 20 minut, nebo dokud se brambory nezměknou.
  8. Polévku osolte a opepřete podle chuti.
  9. Přidejte nasekanou petrželku a vařte ještě dalších pár minut.
  10. Hotovou polévku rozdělte do misek a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *