9. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
Bramborová polévka s majoránkou.
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodnou bramborovou polévku s majoránkou. Tato tradiční česká polévka je skvělou volbou na chladné dny. S vůní majoránky a lahodnou chutí brambor bude⁣ tato polévka určitě⁣ trefou do černého. Sledujte náš jednoduchý⁢ recept ⁣a připravte si výtečnou bramborovou polévku pro svou rodinu.⁢

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 2 ‍stroužky ​česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 ⁤l mléka
  • 1 lžíce ⁤majoránky
  • sůl, pepř
  • olej ⁢na smažení

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Poté přidáme⁢ oloupané a na kostičky nakrájené brambory a krátce je orestujeme.
  3. Přilijeme ​zeleninový vývar a⁢ necháme vařit, dokud brambory nezměknou.
  4. Poté přilijeme mléko a necháme zase provařit.
  5. Nakonec dochutíme majoránkou, solí a pepřem.
  6. Polévku rozmixujeme dohladka a podáváme posypanou⁣ majoránkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *