25. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Bramborová polévka s křenem
zdroj: Recepty 24/7

Bramborová polévka s ⁣křenem je lahodný a svěží​ recept, který vám dodá energii a ‌zároveň vás zahřeje. Tato polévka vyniká ​svou jednoduchostí a ⁢bohatým chuťovým ⁣profilem. Připravte si ji‌ s čerstvými bramborami, ⁢křenem a dalšími přírodními ingrediencemi, aby se vaše chuťové buňky rozproudily. Tento recept je skvělý​ na⁣ podzimní večeře ⁣nebo⁢ chladné zimní dny.‌ Sledujte podrobný‍ postup ⁤níže a ​zhýčkejte své chuťové ⁢pohárky jedinečnou ‍bramborovou polévkou s křenem.

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 1⁢ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1‌ l zeleninového vývaru
  • 200 ml ​smetany ke ⁤šlehání
  • křen podle chuti
  • sůl ​podle chuti
  • pepř podle ⁢chuti

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a⁢ nakrájíme na drobno.
  3. Na ⁣pánvi ⁣rozehřejeme ‍trochu oleje​ a osmahneme cibuli a česnek do měkka.
  4. Přidáme ⁤nakrájené‍ brambory a restujeme je krátce spolu s cibulí a česnekem.
  5. Přilijeme zeleninový vývar⁢ a přivedeme k varu. Poté zmenšíme plamen a vaříme polévku, dokud nejsou brambory měkké.
  6. Vše⁢ rozmixujeme dohladka pomocí ⁤mixéru nebo tyčového⁢ mixéru.
  7. Přidáme ⁤smetanu ⁢a důkladně promícháme.
  8. Pokud ‍je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody‌ nebo zeleninového vývaru, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  9. Ochutíme solí a pepřem.
  10. Křen‍ oloupeme a‌ nastrouháme. Podle chuti můžeme přidat do polévky a zamíchat.
  11. Než ​podáte, nechte polévku chvíli odstát, aby se chutě ‍propojily.
  12. Hotovou bramborovou ⁤polévku s křenem můžete podávat s chlebovými krutónky nebo⁢ čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *