14. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Bramborová polévka s koprkem
zdroj: Recepty 24/7

Bramborová polévka s koprkem je lahodný a vydatný pokrm, který je oblíbeným vítaným jídlem jak v chladných zimních měsících, tak i v letních dnech. Tato výrazně aromatická polévka z čerstvých brambor, zeleniny a koření je jednoduchá na přípravu a plná chuti. Kromě toho, že vás zahřeje, také poskytuje řadu živin a vlákniny. Tato tradicionální česká polévka je dokonale doplněna čerstvým koprkem, který dodává polévce osvěžující a jemnou chuť. Překvapte své chuťové buňky tímto výtečným receptem na bramborovou polévku s koprkem a užijte si skvělý zážitek z dobrého jídla.

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 snítka čerstvého kopru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve oloupejte brambory, cibuli a česnek. Brambory nakrájejte na menší kostičky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
  2. V hrnci si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte nakrájené brambory a smažte je spolu s cibulí a česnekem asi 5 minut, než brambory změknou.
  4. Přilijte zeleninový vývar a nechte polévku vařit, dokud brambory nejsou měkké (cca 20-30 minut).
  5. Poté polévku rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.
  6. Přidejte smetanu ke šlehání a promíchejte.
  7. Polévku osolte a opepřete podle chuti.
  8. Na závěr přidejte nasekaný kopr a promíchejte.
  9. Hotovou polévku podávejte teplou a můžete ji ozdobit koprem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *