9. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Bramborová polévka s hříbky je lahodným a sýtem jídlem, které vám zahřeje v chladných dnech. Tato tradiční česká polévka je plná chuti díky kombinaci čerstvých brambor, aromatických hříbků a dalších vybraných ingrediencí. Připravit ji je jednoduché a rychlé, a tak si můžete vychutnat lahodnou a zdravou polévku kdykoli budete mít chuť na něco vydatného. Vyzkoušejte tuto bramborovou polévku s hříbky a užijte si začátek chuti plného jídla.
Suroviny
- 500 g brambor
- 200 g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- kopr nebo petržel (na ozdobu)
Postup
- Očistěte brambory, nakrájejte je na menší kousky a dejte stranou.
- Hříbky očistěte a pokrájejte na plátky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobné kousky.
- V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte brambory a hříbky a krátce je restujte spolu s cibulí a česnekem.
- Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit, dokud se brambory nerozvaří.
- Poté polévku rozmixujte dohladka, až získáte hladkou konzistenci.
- Přidejte smetanu ke šlehání, osolte a opepřete podle chuti a nechte vařit ještě asi 5 minut.
- Na talíři ozdobte polévku nasekaným koprem nebo petrželkou.
- Hotovou bramborovou polévku s hříbky podávejte zahřátou.