9. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Bramborová polévka s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Bramborová polévka s hříbky je lahodným a sýtem jídlem, které vám zahřeje v chladných dnech. Tato tradiční česká polévka je plná chuti díky kombinaci čerstvých brambor, aromatických hříbků a dalších vybraných ingrediencí. Připravit ji je jednoduché a rychlé, a tak si můžete vychutnat lahodnou a zdravou polévku kdykoli budete mít chuť na něco vydatného. Vyzkoušejte tuto bramborovou polévku s hříbky a užijte si začátek chuti plného jídla.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • kopr nebo petržel (na ozdobu)

Postup

  1. Očistěte brambory, nakrájejte je na menší kousky a dejte stranou.
  2. Hříbky očistěte a pokrájejte na plátky.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobné kousky.
  4. V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte brambory a hříbky a krátce je restujte spolu s cibulí a česnekem.
  6. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit, dokud se brambory nerozvaří.
  7. Poté polévku rozmixujte dohladka, až získáte hladkou konzistenci.
  8. Přidejte smetanu ke šlehání, osolte a opepřete podle chuti a nechte vařit ještě asi 5 minut.
  9. Na talíři ozdobte polévku nasekaným koprem nebo petrželkou.
  10. Hotovou bramborovou polévku s hříbky podávejte zahřátou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *