8. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou bramborovou polévku s houbami a smetanou, která vás zahřeje i osvěží. Autentický recept plný chutí, který si zamilují všichni milovníci tradiční české kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si neodolatelnou kombinaci chutí.
Suroviny
- 500 g brambor
- 200 g hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- petržel na ozdobení
- sůl, pepř, olej
Postup
- Nejprve oloupejte a nakrájejte brambory na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Hlívu žampionů očistěte a nakrájejte na plátky.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte nakrájené brambory a houby a dusíme chvíli spolu.
- Přilijte zeleninový vývar a nechte vařit, dokud se brambory nezměknou.
- Do polévky přidejte smetanu ke šlehání a povařte ještě pár minut. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Hotovou polévku rozmixujte do hladka a podle potřeby přidejte ještě sůl nebo pepř. Podávejte ozdobené nasekanou petrželí.