8. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Bramborová polévka s houbami a smetanou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou bramborovou polévku s houbami a smetanou, která ‍vás zahřeje i osvěží. Autentický ⁢recept plný chutí, který si zamilují⁢ všichni milovníci tradiční české kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si neodolatelnou kombinaci chutí.

Suroviny

  • 500 ⁣g brambor
  • 200 g hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 ​stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • petržel na ozdobení
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Nejprve oloupejte a nakrájejte​ brambory na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a ⁣nakrájejte⁢ na jemno. Hlívu žampionů očistěte a nakrájejte na plátky.
  3. Na pánvi⁤ rozpalte trochu oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte nakrájené brambory a houby ‍a dusíme chvíli spolu.
  4. Přilijte zeleninový vývar a nechte vařit, dokud se brambory nezměknou.
  5. Do polévky přidejte smetanu ke šlehání a povařte ještě ​pár ⁣minut. Dochutíme⁢ solí a pepřem podle chuti.
  6. Hotovou polévku rozmixujte do hladka a podle​ potřeby přidejte ještě sůl nebo pepř.⁢ Podávejte ozdobené nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *