8. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou bramborovou polévku s cibulí a kořením, která se rychle připraví a skvěle zahřeje v chladných dnech. Tento tradiční recept je plný aromatických chutí a zaručeně vás dostane do vánoční nálady. Nezapomeňte ozvláštnit polévku svými oblíbenými bylinkami a podávat s křupavým chlebem. Užijte si domácí pohodu s tímto lahodným pokrmem!
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička majoránky
- 1/2 lžičky kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky. Cibuli nakrájejte na drobné kousky a česnek na plátky.
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli s česnekem, dokud nezezlátne.
- Přidejte brambory, zalijte zeleninovým vývarem a přidejte majoránku a kmín. Osolte a opepřete podle chuti.
- Vše vařte, dokud brambory nezměknou.
- V mixéru rozmixujte polévku do hladka.
- Polévku případně dochuťte solí a pepřem a podávejte teplou s domácím chlebem nebo krutony.