8. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Bramborová polévka s cibulí a kořením
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou bramborovou polévku s cibulí a kořením, která se rychle připraví a skvěle zahřeje v chladných dnech. Tento tradiční recept je plný aromatických chutí a zaručeně vás dostane do vánoční nálady. Nezapomeňte ozvláštnit polévku svými oblíbenými bylinkami a podávat s křupavým chlebem. Užijte si domácí pohodu s tímto lahodným pokrmem!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky. Cibuli nakrájejte na drobné kousky a česnek na plátky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli s česnekem, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte brambory, zalijte zeleninovým vývarem a přidejte majoránku a kmín. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Vše vařte, dokud brambory nezměknou.
  5. V mixéru rozmixujte polévku do hladka.
  6. Polévku případně dochuťte solí a pepřem a podávejte teplou s domácím chlebem nebo krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *