15. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční český recept na lahodné bramboráky s masem a zelím. Tato chutná pokrm kombinuje křupavé brambory s mletým masem a zelím, které mu dodávají pikantní chuť. Vytvořte si domácí bramboráky plné lahodných chutí a vychutnejte si je s celou rodinou. Sbírejte pochvaly za domácí bramboráky s masem a zelím!
Suroviny:
- 500g brambor
- 200g mletého masa
- 1 cibule
- 1 vejce
- 4 lžíce strouhanky
- 2 lžíce oleje
- 200g nastrouhaného zelí
- sůl, pepř, kmín
Postup:
- Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme přebytečnou šťávu.
- Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na pánvi se sádlem nebo máslem.
- K bramborám přidáme cibuli, vejce, mleté maso, sůl, pepř, kmín a strouhanku. Vše promícháme.
- Ze směsi tvarujeme placičky a smažíme na pánvi s olejem dozlatova z obou stran.
- Na pánvi osmažíme nastrouhané zelí, dochutíme solí a kmínem.
- Bramboráky servírujeme s osmaženým zelím.