29. 10. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hledejte ideální recept na tradiční české bramboráky s kyselým zelím. Skvělá kombinace výrazných chutí a jednoduchých surovin. Vyzkoušejte tento chuťový zážitek ještě dnes!
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl a pepř
- olej na smažení
- kyselé zelí
Postup
- Brambory oloupejte, nastrouhejte a osušte.
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a smíchejte s nastrouhanými bramborami.
- Přidejte vejce, mouku, sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
- Formujte z této směsi placičky a smažte je na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova.
- Podávejte s kyselým zelím.