9. 4. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné bramboráky s jablky a skvarky! Tento tradiční český pokrm je oblíbený pro svou chutnou kombinaci sladkých jablek a křupavých skvarků. S návodem na přípravu budete schopni jednoduše a rychle připravit lahodné bramboráky, které si zamilujete celá rodina. Zkuste tento recept ještě dnes a pozvěte své blízké na skvělý oběd nebo večeři!
Suroviny
- 500 g brambor
- 2 jablka
- 100 g skvarků
- 1 cibule
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
- Cibuli nakrájíme na drobno a smícháme s bramborami, jablky a skvarky.
- Přidáme vejce, strouhanku, sůl a pepř a důkladně promícháme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a vytvoříme z směsi placičky, které smažíme z obou stran dozlatova.
- Hotové bramboráky můžeme podávat například se smetanou nebo jablečným kompotem.