12. 11. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční bramborák s masem a cibulí, který potěší vaše chuťové buňky. Jednoduchá a chutná domácí pochoutka, která se hodí na každou příležitost. S lahodným bramborovým těstem naplněným masem a cibulí si pochutnáte na skvělém jídle plném chuti a energie. Podívejte se na náš recept a dejte si trochu kuchařského potěšení!
Suroviny
- 500g brambor
- 300g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
- Smícháme brambory, mleté maso, cibuli, česnek, vejce a mouku v míse. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti.
- Na pánvi rozpálíme olej a na něm smažíme placky z hmoty z obou stran dozlatova.
- Po upečení necháme bramboráky okapat na papírové utěrce a můžeme podávat s kysanou smetanou nebo tatarskou omáčkou.