20. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Bramborák s kysaným zelím - výborný tradiční český pokrm, kterým si na talíři užijete chuťovou explozi. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodný bramborák, který se perfektně doplňuje s kysaným zelím. S pomocí našich jednoduchých kroků budete mít ve chvíli hotový pokrm, který zvládne každý. Připravte si své brambory, nastrouhané cibuli a vejce a nezapomeňte na kysané zelí. Bramborák s kysaným zelím je skvělou volbou pro večeři plnou chuti a nostalgických vzpomínek na českou kuchyni.
Suroviny
- 4 větší brambory
- 1 menší cibule
- 1 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky mletého pepře
- olej na smažení
- kysané zelí
- kysaná smetana (na podávání)
Postup
- Oloupejte a nastrouhejte brambory a cibuli.
- V míse smíchejte nastrouhané brambory a cibuli, vejce, mouku, sůl, kmín a pepř. Dobře promíchejte, ať vznikne souvislá hmota.
- V pánvi zahřejte trochu oleje na střední teplotu.
- Do pánve nabírejte lžící menší množství směsi a rozetřete na placku tlustou cca 1 cm.
- Smažte bramboráky z obou stran dozlatova.
- Hotové bramboráky vyjměte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku.
- Podávejte bramboráky společně s kysaným zelím a kysanou smetanou.