23. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodnou bramboračku s uzeným tofu podle našeho receptu. Vyzkoušejte tuto pikantní a sytou polévku, která potěší nejen vegetariány. S uzeným tofu získáte do polévky chuťovou bombu, která vás rozhodně neurazí!
Suroviny
- 500 g brambor
- 200 g uzeného tofu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 petrželová kořen
- 1 l zeleninového vývaru
- 120 ml smetany ke šlehání
- kmín, majoránka, sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve vývaru do měkka.
- Na pánvi osmahneme na oleji nasekanou cibuli, stroužky česneku a nakrájené tofu.
- Přidáme nakrájenou mrkev a petrželovou kořen a restujeme do měkka.
- Přidáme osolené a opepřené uvařené brambory spolu s vývarem a necháme povařit.
- Přidáme smetanu, kmín a majoránku a promícháme.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme posypané nasekanou petrželkou.