24. 3. 2025
Autor: Dana Novotná
Bramboračka s uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Bramboračka s uzeným masem je tradiční české jídlo, které potěší každého gurmána. Tato lahodná polévka spojuje chuť brambor‍ s uzeným masem a kořením, čímž vytváří dokonalou​ kombinaci chutí. Uvařte ⁢si tuto⁢ lahodnou bramboračku a dopřejte si lahodný zážitek⁢ z ​tradiční české ‌kuchyně.⁣ Náš ⁢recept vám ukáže, jak snadno a rychle si tuto pochoutku připravit doma. Ať vám chutná!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 150g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ‌lžíce oleje
  • 1 ⁣lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • sůl,‍ pepř
  • čerstvý petrželový nať

Postup

  1. Brambory ⁣oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
  2. Mezitím ⁤nakrájíme uzené maso na menší kousky.
  3. Cibuli a česnek oloupeme ⁢a ​jemně nakrájíme.
  4. Na oleji zpěníme cibuli ⁣s⁣ česnekem, přidáme uzené ⁢maso a restujeme dozlatova.
  5. Přidáme hladkou mouku a za stálého⁤ míchání⁤ restujeme asi 2 minuty.
  6. Přidáme majoránku, sladkou papriku a​ zalijeme horkou vodou.
  7. Přidáme uvařené ⁣brambory a vaříme do zhoustnutí.
  8. Ochutíme solí a​ pepřem podle ⁤chuti.
  9. Před podáváním můžeme posypat nasekanou petrželovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *