24. 3. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Bramboračka s uzeným masem je tradiční české jídlo, které potěší každého gurmána. Tato lahodná polévka spojuje chuť brambor s uzeným masem a kořením, čímž vytváří dokonalou kombinaci chutí. Uvařte si tuto lahodnou bramboračku a dopřejte si lahodný zážitek z tradiční české kuchyně. Náš recept vám ukáže, jak snadno a rychle si tuto pochoutku připravit doma. Ať vám chutná!
Suroviny
- 500g brambor
- 150g uzeného masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce sladké papriky
- sůl, pepř
- čerstvý petrželový nať
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
- Mezitím nakrájíme uzené maso na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
- Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme uzené maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání restujeme asi 2 minuty.
- Přidáme majoránku, sladkou papriku a zalijeme horkou vodou.
- Přidáme uvařené brambory a vaříme do zhoustnutí.
- Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním můžeme posypat nasekanou petrželovou natí.