14. 3. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí maso v bourguignonské omáčce je nesmírně chutná a aromatická pochoutka, která se připravuje na černém víně a doplňuje se kořením a zeleninou. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky francouzské kuchyně a skvělých chutí. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a udělejte si radost své chuťové buňce!
Suroviny
- 600 g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 mrkve
- 200 g slaniny
- 250 ml černého vína
- 250 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- olivový olej
- sůl, pepř, bobkový list
Postup
- Na hrnci rozpalte olej a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a na kostičky nakrájenou slaninu.
- Přidejte na kostičky nakrájené hovězí maso a osmahněte ze všech stran.
- Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, přilijte černé víno a vývar. Přidejte bobkový list a nechte dusit asi 2 hodiny.
- V misce smíchejte mouku s trochou vody a za stálého míchání přidejte do hovězího masa, aby se omáčka zahustila.
- Varujte ještě asi 10 minut a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s vařenými brambory nebo rýží.