7. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné bourbonové žebírko se sladkou a křupavou kukuřicí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodné jídlo plné bohatých chutí a aromat. Nechte se okouzlit kombinací bourbonové omáčky a křupavé kukuřice, která vám rázem zvedne náladu. S tímto receptem si zaručeně pochutnáte na delikátním pokrmu, který oslní každého vašeho hosta. Vyzkoušejte to ještě dnes!
Suroviny
- 1 kg žebírka
- 1 plechovka kukuřice
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce hořčice
- 1/2 hrnku bourbonu
- sůl, pepř, olej
Postup
- Žebírka omyjeme, osušíme a očistíme.
- Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky.
- V míse smícháme cukr, hořčici, bourbon, cibuli, česnek, sůl a pepř.
- Přidáme žebírka do směsi a necháme marinovat minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc).
- Pečeme žebírka v troubě na 180°C asi 1,5 hodiny, občas obracíme a polevujeme marinádou.
- Přidáme kukuřici a pečeme ještě asi 30 minut.
- Hotové žebírko s kukuřicí podáváme s pečivem nebo bramborem.