19. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse z Marseille料理
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse z Marseille je tradiční rybí polévka s původem z Francie. Vychutnejte si bohatou a lahodnou chuť mořských plodů jako jsou krevety, ryby a mušle v tomto autentickém receptu bouillabaisse z Marseille. Objevte kulinářský klenot Středomoří a pochutnejte si na tomto lahodném pokrmu plném vůní a chutí moře.

Suroviny:

  • 500g různých ryb (např. mořský vlk, treska, rak, halibut)
  • 500g různých mořských plodů (např. krevety, mušle, chobotnice)
  • 2 cibule
  • 3 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • 1 l lžíce bílého vína
  • čerstvý tymián, petržel a bobkový list
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájené cibuli a česnek.
  2. Přidáme rajčata, rajčatovou pastu, bylinky a zalijeme bílým vínem.
  3. Přidáme nakrájené ryby a mořské plody a vaříme do měkka.
  4. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s křupavým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *