19. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse z Marseille je tradiční rybí polévka s původem z Francie. Vychutnejte si bohatou a lahodnou chuť mořských plodů jako jsou krevety, ryby a mušle v tomto autentickém receptu bouillabaisse z Marseille. Objevte kulinářský klenot Středomoří a pochutnejte si na tomto lahodném pokrmu plném vůní a chutí moře.
Suroviny:
- 500g různých ryb (např. mořský vlk, treska, rak, halibut)
- 500g různých mořských plodů (např. krevety, mušle, chobotnice)
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatové pasty
- 1 l lžíce bílého vína
- čerstvý tymián, petržel a bobkový list
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájené cibuli a česnek.
- Přidáme rajčata, rajčatovou pastu, bylinky a zalijeme bílým vínem.
- Přidáme nakrájené ryby a mořské plody a vaříme do měkka.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s křupavým chlebem.