22. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s vinným podkladem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s vinným podkladem: Tradiční, chutný a lahodný recept na francouzskou rybí polévku z Marseille. Tato bohatá a aromatická bouillabaisse je připravena s vinným podkladem, který dodává jemnou a obohacující chuť. Zaručeně vás dostane kulinářskou dobrodružností a oslní váš jazyk svými vyváženými chuťovými profilem. Sledujte jednoduchý postup a připravte si doma skvělé tradice provensálské kuchyně. Perfektní pro večeři s rodinou nebo pro oslavení speciální příležitosti. +

Suroviny:

  • 1 kg mořských ryb (např. treska, losos, krevety)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 1 lžička tymiánu
  • špetka safránu
  • 1 limetka
  • 1 l vývar (zeleninový nebo rybí)
  • 150 ml bílého vína
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka a bazalka na ozdobu

Postup:

  1. Na rozpáleném olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli spolu s česnekem dozlatova.
  2. Přidejte mletou papriku, fenyklová semínka a tymián a promíchejte.
  3. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a vařte asi 5 minut, dokud se rajčata nerozpadnou.
  4. Pokojným, ale stále vřeštícím varu přidejte ryby nakrájené na menší kousky.
  5. Přidejte šťávu z limetky, safrán a víno. Pokračujte v vaření 10 minut.
  6. Zalijte vývarem a vařte dalších 10 minut, dokud se ryby neudělají.
  7. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  8. Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou a bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *