30. 3. 2025
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s restovanou bagetou
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s restovanou bagetou je tradiční francouzské rybí jídlo plné bohatých chutí. Tento recept kombinuje různé mořské plody, zeleninu a bylinky, které jsou vařené v lahodné rajčatové omáčce. Restovaná bageta poskytuje dokonalý křupavý doplněk k této lahůdce. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si jedinečnou chuť Francie!

Suroviny

  • 500g čerstvých ryb (např. losos, treska, platýs)
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • olivový olej
  • petržel
  • sůl, pepř, šafrán
  • 200ml bílého vína
  • 400g rybího vývaru
  • 1 bageta

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dusíme do změknutí.
  3. Přidáme ryby nakrájené na kousky a zalijeme vínem a rybím vývarem.
  4. Přidáme šafrán a necháme provařit asi 15 minut.
  5. Přidáme nasekanou petržel a dochutíme solí a pepřem.
  6. Bagetu nakrájíme na plátky, restujeme na pánvi s olivovým olejem do zlatova a podáváme k hotovému jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *