30. 3. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s restovanou bagetou je tradiční francouzské rybí jídlo plné bohatých chutí. Tento recept kombinuje různé mořské plody, zeleninu a bylinky, které jsou vařené v lahodné rajčatové omáčce. Restovaná bageta poskytuje dokonalý křupavý doplněk k této lahůdce. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si jedinečnou chuť Francie!
Suroviny
- 500g čerstvých ryb (např. losos, treska, platýs)
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- olivový olej
- petržel
- sůl, pepř, šafrán
- 200ml bílého vína
- 400g rybího vývaru
- 1 bageta
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dusíme do změknutí.
- Přidáme ryby nakrájené na kousky a zalijeme vínem a rybím vývarem.
- Přidáme šafrán a necháme provařit asi 15 minut.
- Přidáme nasekanou petržel a dochutíme solí a pepřem.
- Bagetu nakrájíme na plátky, restujeme na pánvi s olivovým olejem do zlatova a podáváme k hotovému jídlu.