19. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s mořskými plody.
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s mořskými plody“ je lahodný recept, který Vás zavede na pobřeží Francie. Tato tradiční polévka je připravena z čerstvých mořských plodů, jako je ryba, krevety, mušle a chobotnice, které jsou vařené v aromatické rajčatové a bylinkové omáčce. Tento bohatý a chutný pokrm je ideální pro milovníky mořského jídla a skvěle doplní Vaši večeři. Zkuste si přivést kousek Středomoří do Vaší kuchyně a užívejte si výjimečnou chuť „Bouillabaisse s mořskými plody“.

Bouillabaisse s mořskými plody

Suroviny:

  • 500 g různých mořských plodů (např. krevety, mušle, různé druhy ryb)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 l lžíce rajčatového protlaku
  • 1 l vývar nebo voda
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky (např. petrželka, koriandr)

Postup:

  1. Nejprve připravte všechny suroviny – očistěte a nakrájejte je na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte nakrájená rajčata a papriku a restujte je spolu nejméně 5 minut.
  4. Přidejte rajčatový protlak a vývar (nebo vodu) a nechte vařit 5–10 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne.
  5. Přidejte mořské plody a nechte vařit dalších 5 minut, dokud se ryby neuskuteční a mořské plody nezískají odpovídající konzistenci a chuť.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Při servírování posypte čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *