18. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s krutóny a rouille
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s krutóny a rouille je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských chutí. Tento recept vynikne díky dochucovací omáčce rouille a křupavým krutónům. Podívejte se, jak jednoduše si můžete doma připravit tuto lahodnou pochoutku.

Suroviny

  • 500g různých druhů ryb (např. sumec, losos, platýs)
  • 500g mořských plodů (krevety, chobotnice, mušle)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 1 pór
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 1 lžička šafránu
  • 1 citrón
  • sůl, pepř, petržel

Postup

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, pór a papriku.
  2. Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, rajčatový protlak, fenyklová semínka a šafrán.
  3. Zalejeme vodou a vaříme asi 20 minut.
  4. Přidáme na kostičky nakrájené ryby a mořské plody, osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut.
  5. Přidáme na kolečka nakrájený citrón a posekanou petrželku.
  6. Na zvláštním talíři si smícháme rouille: majonézu, česnek, olivový olej a papriku.
  7. Podáváme s krutóny a rouille. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *