18. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s krutóny a rouille je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských chutí. Tento recept vynikne díky dochucovací omáčce rouille a křupavým krutónům. Podívejte se, jak jednoduše si můžete doma připravit tuto lahodnou pochoutku.
Suroviny
- 500g různých druhů ryb (např. sumec, losos, platýs)
- 500g mořských plodů (krevety, chobotnice, mušle)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 1 pór
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička fenyklových semínek
- 1 lžička šafránu
- 1 citrón
- sůl, pepř, petržel
Postup
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, pór a papriku.
- Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, rajčatový protlak, fenyklová semínka a šafrán.
- Zalejeme vodou a vaříme asi 20 minut.
- Přidáme na kostičky nakrájené ryby a mořské plody, osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut.
- Přidáme na kolečka nakrájený citrón a posekanou petrželku.
- Na zvláštním talíři si smícháme rouille: majonézu, česnek, olivový olej a papriku.
- Podáváme s krutóny a rouille. Dobrou chuť!