22. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s krutony.
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s křupavými krutony je dokonalá kombinace mořských plodů a chutného pečiva. Vychutnejte si lahodnou francouzskou rybí polévku s křehkými a chuťově vyváženými krutony, které dodají jídlu neodolatelný zážitek. S naším receptem na bouillabaisse s krutony si rychle a snadno připravíte lahodné jídlo, které potěší vaše chuťové buňky. Zkuste ho ještě dnes a uvidíte sami, jak skvěle chutná spojení mořských dobrot a křupavých krutonů!

Suroviny

  • 800 g různých ryb (losos, treska, štika)
  • 250 g mořských plodů (krevety, mušle)
  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 4 brambory
  • 1 paprika
  • olivový olej
  • 1 l rybí vývar
  • petržel
  • sůl, pepř, paprika, šafrán

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a papriku nakrájené na kostičky.
  2. Přidáme rajčata nakrájená na kousky a vaříme 10 minut.
  3. Přidáme rybí vývar a necháme vařit dalších 10 minut.
  4. Přidáme ryby a mořské plody a vaříme dalších 5 minut.
  5. Přidáme na kolečka nakrájené brambory a necháme vařit, dokud nezměknou.
  6. Přidáme koření a dochutíme solí a pepřem.
  7. Podáváme posypané nasekanou petrželkou a s křupavými krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *