22. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s křupavými krutony je dokonalá kombinace mořských plodů a chutného pečiva. Vychutnejte si lahodnou francouzskou rybí polévku s křehkými a chuťově vyváženými krutony, které dodají jídlu neodolatelný zážitek. S naším receptem na bouillabaisse s krutony si rychle a snadno připravíte lahodné jídlo, které potěší vaše chuťové buňky. Zkuste ho ještě dnes a uvidíte sami, jak skvěle chutná spojení mořských dobrot a křupavých krutonů!
Suroviny
- 800 g různých ryb (losos, treska, štika)
- 250 g mořských plodů (krevety, mušle)
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 4 brambory
- 1 paprika
- olivový olej
- 1 l rybí vývar
- petržel
- sůl, pepř, paprika, šafrán
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a papriku nakrájené na kostičky.
- Přidáme rajčata nakrájená na kousky a vaříme 10 minut.
- Přidáme rybí vývar a necháme vařit dalších 10 minut.
- Přidáme ryby a mořské plody a vaříme dalších 5 minut.
- Přidáme na kolečka nakrájené brambory a necháme vařit, dokud nezměknou.
- Přidáme koření a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou a s křupavými krutony.