16. 2. 2025
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s křupavým bagetem
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se, jak připravit lahodnou bouillabaisse s křupavým bagetem doma! Tento tradiční francouzský pokrm plný mořských plodů a aromatických bylin je skvělou volbou pro gurmánské zalíbení. Podávejte s čerstvě upečeným bagetem, který zaručeně zaujme vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a užijte si skvělou večeři plnou chutí a vůní Středomoří!

Suroviny

  • 400g různých ryb (např. treska, losos, mořský vlk)
  • 200g krevet
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička safránu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička petrželových lístků
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli spolu se stroužky česneku.
  2. Přidejte nakrájená rajčata, tymián, rozmarýn, safrán, majoránku a nechte chvíli dusit.
  3. Přidejte na kostky nakrájené ryby a krevety a zalijte vodou tak, aby vše bylo ponořené.
  4. Osolte, opepřete a nechte vařit asi 20 minut, dokud ryby nejsou krásně měkké.
  5. Servírujte s křupavým bagetem, posypaným petrželovými lístky. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *