16. 2. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se, jak připravit lahodnou bouillabaisse s křupavým bagetem doma! Tento tradiční francouzský pokrm plný mořských plodů a aromatických bylin je skvělou volbou pro gurmánské zalíbení. Podávejte s čerstvě upečeným bagetem, který zaručeně zaujme vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a užijte si skvělou večeři plnou chutí a vůní Středomoří!
Suroviny
- 400g různých ryb (např. treska, losos, mořský vlk)
- 200g krevet
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička safránu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička petrželových lístků
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli spolu se stroužky česneku.
- Přidejte nakrájená rajčata, tymián, rozmarýn, safrán, majoránku a nechte chvíli dusit.
- Přidejte na kostky nakrájené ryby a krevety a zalijte vodou tak, aby vše bylo ponořené.
- Osolte, opepřete a nechte vařit asi 20 minut, dokud ryby nejsou krásně měkké.
- Servírujte s křupavým bagetem, posypaným petrželovými lístky. Dobrou chuť!