29. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na tradiční francouzskou rybí polévku Bouillabaisse s krevetami a šafránem. Tento lahodný pokrm je plný bohatých mořských chutí a jemně aromatického šafránu, který dodává jídlu dokonalou chuť a barvu. Připravte si luxusní večeři pro celou rodinu nebo přátele a překvapte je tímto exkluzivním pokrmem plným lahodných mořských plodů. Sledujte náš krok za krokem recept a užijte si skvělý gurmánský zážitek.
Suroviny
- 500g filetovaných ryb (např. treska, mořskař)
- 200g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 lžička šafránu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400ml rybího vývaru
- 1 sklenice bílého vína
- sůl, pepř, petržel
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dusíme do změknutí.
- Přidáme šafrán a zalijeme bílým vínem a rybím vývarem. Necháme chvilku povařit.
- Přidáme filety ryb a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme krevety.
- Osolíme, opepříme a přidáme na jemno nasekanou petržel. Vaříme další 5 minut.
- Hotovou bouillabaisse podáváme s čerstvým chlebem.