27. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Luxusní recept na tradiční francouzskou rybí polévku bouillabaisse s křupavým francouzským chlebem. Ochutnejte lahodnou kombinaci mořských plodů, zeleniny a aromatických bylin v tomto exkluzivním pokrmu. Návod k přípravě najdete zde!
Suroviny
- 500g různých ryb (např. losos, treska, mořský vlk)
- 500g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 4 brambory
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička safránu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička provensálských bylinek
- 1 lžička soli
- ½ l bílého vína
- čerstvě mletý pepř
Postup
- Nejprve očistěte a nakrájejte všechny suroviny.
- Na pánev dejte olivový olej a osmažte na něm cibuli, rajčata a brambory.
- Poté přidejte nakrájený česnek a podlijte bílým vínem.
- Přisypte safrán, kmín, bylinky, sůl a pepř.
- Nechejte vařit a zahušťovat asi 20 minut.
- Přidejte ryby a mořské plody a vařte dalších 10 minut.
- S podávejte s francouzským chlebem a zakápněte olivovým olejem.