27. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s francouzským chlébem
zdroj: Recepty 24/7

Luxusní recept na tradiční francouzskou rybí⁤ polévku bouillabaisse s křupavým ‍francouzským chlebem. Ochutnejte lahodnou kombinaci mořských⁢ plodů, zeleniny a aromatických bylin v⁣ tomto exkluzivním pokrmu. Návod k přípravě najdete zde!

Suroviny

  • 500g⁢ různých‍ ryb (např. losos, treska, mořský vlk)
  • 500g mořských plodů (krevety,‍ mušle, chobotnice)
  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • 4 brambory
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička ‌safránu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička provensálských ‌bylinek
  • 1 lžička soli
  • ½ l bílého vína
  • čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Nejprve očistěte​ a nakrájejte všechny suroviny.
  2. Na pánev⁣ dejte olivový olej a ​osmažte na něm cibuli, rajčata a brambory.
  3. Poté přidejte nakrájený česnek a podlijte bílým vínem.
  4. Přisypte safrán, kmín, bylinky, sůl a pepř.
  5. Nechejte vařit ⁢a zahušťovat asi 20 ⁣minut.
  6. Přidejte ryby a mořské plody a vařte dalších 10‍ minut.
  7. S podávejte s francouzským chlebem a ‍zakápněte olivovým olejem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *