27. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s dušenou zeleninou je tradiční francouzské rybí jídlo plné bohatých chutí a aromatických bylinek. Tento lahodný recept kombinuje svěží mořské plody s lahodnou dušenou zeleninou, která dodává pokrmu skvělou strukturu a chuť. Vyzkoušejte tento jedinečný a lahodný recept, který jistě potěší všechny milovníky dobrého jídla.
Suroviny:
- 500g filetu ryby (např. losos, treska)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 400g brambor
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- 800ml rybího vývaru
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájená rajčata, papriku, cuketu a brambory.
- Zalijte rybím vývarem a přidejte tymián a rozmarýn. Vařte do měkka.
- Přidejte nakrájený filet ryby a vařte 10 minut.
- Přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí, pepřem a petrželí.
- Servírujte horké s pečivem.