10. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s chlebovým plechem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s chlebovým plechem je lahodná a bohatá polévka plná mořských plodů, která se podává s chrumkavým chlebovým plechem. Naše receptura kombinuje čerstvé ryby, mořské plody a aromatické bylinky, které zaručují skvělou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento tradiční francouzský pokrm doma a nechte se unést jeho kouzlem!

Suroviny

  • 500g různých druhů ryb (např. losos, mořský vlk, kreveta)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička koriandru
  • 400g rajčat v plechovce
  • 500ml rybího vývaru
  • špetka safránu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte rajče nakrájené na kostky a nechte krátce podusit.
  3. Přisypte kmín, papriku a koriandr a promíchejte.
  4. Přidejte rajčata z plechovky, rybí vývar a safrán a nechte vařit asi 15 minut.
  5. Přidejte nakrájené kousky ryb a vařte dalších 10 minut, dokud ryby nejsou hotové.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. S chlebovým plechem podávejte bouillabaisse posypanou čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *