10. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s chlebovým plechem je lahodná a bohatá polévka plná mořských plodů, která se podává s chrumkavým chlebovým plechem. Naše receptura kombinuje čerstvé ryby, mořské plody a aromatické bylinky, které zaručují skvělou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento tradiční francouzský pokrm doma a nechte se unést jeho kouzlem!
Suroviny
- 500g různých druhů ryb (např. losos, mořský vlk, kreveta)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- 1 lžička koriandru
- 400g rajčat v plechovce
- 500ml rybího vývaru
- špetka safránu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte rajče nakrájené na kostky a nechte krátce podusit.
- Přisypte kmín, papriku a koriandr a promíchejte.
- Přidejte rajčata z plechovky, rybí vývar a safrán a nechte vařit asi 15 minut.
- Přidejte nakrájené kousky ryb a vařte dalších 10 minut, dokud ryby nejsou hotové.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- S chlebovým plechem podávejte bouillabaisse posypanou čerstvou petrželkou.