22. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s chlebem a česnekem je lahodná francouzská rybí polévka, která okouzlí vaše chuťové buňky. Připravte si tento exotický pokrm doma a užijte si lahodnou kombinaci mořských plodů, aromatických bylinek a křupavého chleba s česnekovým máslem. Bon appétit!
Suroviny
- 500g mix mořských plodů (krevety, mušle, kalamáry)
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 brambory
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička provensálských bylinek
- 500ml rybího vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
- Přidejte nakrájená rajčata, brambory a provensálské bylinky. Dusíme asi 10 minut.
- Přilijte rybí vývar a nechte vařit asi 15 minut.
- Přidejte mořské plody a vařte dalších 5-7 minut.
- Pokud je bouillabaisse řídší, můžete ji zahustit trochou rajčatového protlaku.
Podávání
Bouillabaisse podávejte s křupavým česnekovým chlebem. Ten si připravíte tak, že na plátek chleba natřete česnekové máslo a zapečete v troubě dozlatova.