7. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s čerstvým pečivem a aioli
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s čerstvým pečivem a aioli je klasická francouzská polévka plná mořských plodů, která skvěle chutná s domácím česnekovým aioli a křupavým pečivem. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou pochoutku a ponořte se do francouzské gastronomie přímo u vás doma!

Suroviny

  • 500g různých mořských plodů (např. krevety, mušle, chobotnice)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 litr rybího vývaru
  • sůl, pepř, šafrán

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a nechte chvíli vařit.
  3. Zalijte rybím vývarem a přidejte šafrán, sůl a pepř podle chuti.
  4. Přidejte mořské plody a nechte vařit asi 10 minut, dokud nejsou hotové.

Čerstvé pečivo a aioli

  • Čerstvé bagety nebo jiné pečivo
  • Na přípravu aioli potřebujete majonézu, česnek a citronovou šťávu

Postup

  1. Nařezejte bagetu na plátky a lehce poduste v troubě nebo na pánvi.
  2. Pro aioli smíchejte majonézu s prolisovaným česnekem a citronovou šťávou.
  3. Hotovou bouillabaisse podávejte s čerstvým pečivem a aioli na straně.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *