25. 2. 2025
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s čerstvým pečivem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s čerstvým pečivem je tradiční francouzská rybí polévka plná chutí moře. Na tento lahodný pokrm vám postačí kvalitní mořské plody, zelenina a aromatické bylinky. Podávejte s čerstvě upečeným pečivem, které skvěle chutná namočené do bohaté omáčky. Vyzkoušejte tento recept a přineste si kousek Francie rovnou do vaší kuchyně!

Suroviny

  • 600 g směsi mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 šálek bílého vína
  • 1 litr rybího vývaru
  • sůl, pepř, tymián

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme na olivovém oleji nasekanou cibuli, česnek, rajčata a papriku.
  2. Přidáme mořské plody a zalijeme bílým vínem a rybím vývarem.
  3. Necháme vařit asi 20 minut, dokud se mořské plody nezměknou.
  4. Přidáme sůl, pepř a tymián podle chuti.
  5. Servírujeme s čerstvým pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *