25. 2. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s čerstvým pečivem je tradiční francouzská rybí polévka plná chutí moře. Na tento lahodný pokrm vám postačí kvalitní mořské plody, zelenina a aromatické bylinky. Podávejte s čerstvě upečeným pečivem, které skvěle chutná namočené do bohaté omáčky. Vyzkoušejte tento recept a přineste si kousek Francie rovnou do vaší kuchyně!
Suroviny
- 600 g směsi mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 šálek bílého vína
- 1 litr rybího vývaru
- sůl, pepř, tymián
Postup
- Na pánvi si orestujeme na olivovém oleji nasekanou cibuli, česnek, rajčata a papriku.
- Přidáme mořské plody a zalijeme bílým vínem a rybím vývarem.
- Necháme vařit asi 20 minut, dokud se mořské plody nezměknou.
- Přidáme sůl, pepř a tymián podle chuti.
- Servírujeme s čerstvým pečivem.