12. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse – rybí polévka z Marseille
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční rybí polévka pocházející z Marseille. Tato lahodná polévka je plná čerstvých mořských plodů a aromatických bylinek, které vytvářejí bohatou a chutnou omáčku. Naučte se, jak připravit tento klasický francouzský recept a překvapte své chuťové buňky jedinečnou kombinací mořských chutí. Sledujte návod krok za krokem a připravte si skvělou bouillabaisse doma!

Suroviny

  • 500 g různých ryb (např. treska, mořský vlk, candát)
  • 500 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 2 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 litr rybího vývaru
  • 1 sklenice bílého vína
  • Sůl, pepř, provensálské bylinky

Postup

  1. Na pánvi osmahněte nakrájené cibuli a prolisovaný česnek na olivovém oleji.
  2. Přidejte nakrájená rajčata a nechte krátce provařit.
  3. Přilijte bílé víno a nechte vše zredukovat.
  4. Přidejte rybí vývar a nechte provařit asi 15 minut.
  5. Přidejte nakrájené ryby a mořské plody a vařte dalších 10 minut.
  6. Případně dochuťte solí, pepřem a bylinkami.
  7. Podávejte s čerstvým chlebem a rouille (česneková majonéza).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *