24. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka se šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je klasická rybí polévka pocházející z francouzského přístavního města Marseille, která je bohatá na různé druhy mořských plodů a aromatických bylinek. Tato lahodná polévka se připravuje se šafránem, který jí dodává intenzivní a bohatou chuť. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodnou bouillabaisse přímo z Francie.

Suroviny

  • 4 ks filetů bílé ryby (např. treska, mořský vlk, štika)
  • 300g mušlí
  • 300g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžička šafránu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 litr rybího vývaru
  • sůl, pepř, petržel na ozdobení

Postup

  1. Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, rajčata a papriku.
  2. Přidáme šafrán a zalijeme rybím vývarem.
  3. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut.
  4. Přidáme bílou rybu nakrájenou na menší kousky a vaříme dalších 10 minut.
  5. Přidáme mušle a krevety a vaříme, dokud se mušle neotevřou.
  6. Po dochucení solí a pepřem podáváme s nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *