27. 3. 2025
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s toasty
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka, která láká svou bohatou chutí a vůní moře. Dopřejte si tento lahodný pokrm s toasty a nechte se unést vůní bylinek a čerstvého mořského plodu. Vyzkoušejte recept na bouillabaisse rybí polévku a dopřejte si skvělou chuťovou orgii.

Suroviny

  • 500 g směsi mořských ryb (losos, treska, kreveta)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 litr rybího vývaru
  • 250 ml bílého vína
  • 1 licidlo olivového oleje
  • 1 paprika
  • sůl, pepř, provensálské koření

Postup

  1. Na rozpáleném hrnci osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a brambory.
  2. Přidáme na kolečka nakrájené ryby a necháme zrůžovět.
  3. Přidáme utřený česnek, zeleninu, rajčata a rybí vývar. Promícháme a přilijeme bílé víno.
  4. Osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření.
  5. Necháme vařit asi 20 minut.
  6. Podáváme s toasty.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *