18. 12. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vydatná rybí polévka s dochuceným pečivem je typická pro francouzskou kuchyni. Recept na bouillabaisse vám ukáže, jak jednoduše a chutně si doma připravit tuto lahodnou pochoutku. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se hýčkat bohatými mořskými chutěmi!
Suroviny
- 600 g různých ryb (losos, treska, mořský ďas), nakrájených na kousky
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 2 brambory, nakrájené na kostičky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička oregana
- 1 lžička safránu
- 1 l sýrového vývaru
- 1 ks citronu
Postup
- Na horkém oleji osmahneme cibuli a česnek.
- Přidáme rajčata, papriku a brambory a dusíme asi 5 minut.
- Přidáme koření a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut.
- Přidáme ryby a vaříme dalších 10 minut, dokud ryby nezrůžoví.
- Polévku ochutnáme a dochutíme citronovou šťávou.
- Podáváme s křupavým pečivem.