5. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s mořským rybím
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse rybí polévka s mořským rybím je tradiční francouzský pokrm plný chutí moře. Vychutnejte si bohatou a aromatickou polévku plnou čerstvých ryb, mořských plodů a bylinek. S tímto receptem si dokonale připravíte lahodné jídlo plné omega-3 mastných kyselin a dalších zdravých živin. Nechte se unést vůní moře a ochutnejte to nejlepší z francouzské kuchyně!

Suroviny

  • 500g různých mořských ryb (např. mořský vlk, treska, losos)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 pórek
  • 1 mrkev
  • 1 brambora
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička šafránu
  • 200ml bílého vína
  • 1 litr rybího vývaru
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a zpěníme na něm nakrájenou cibuli, česnek a zeleninu (papriku, pórek, mrkev, bramboru).
  2. Přidáme na kostky nakrájená rajčata a vaříme asi 5 minut.
  3. Přidáme fenyklová semínka, tymián, šafrán a zalijeme bílým vínem. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut.
  4. Přidáme mořské ryby a rybí vývar, osolíme a opepříme podle chuti. Vaříme asi 15-20 minut, dokud ryba není hotová.
  5. Hotovou bouillabaisse podáváme posypanou nasekanou petrželkou a s křupavým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *