15. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s křupavým pečivem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná bohatých mořských chutí. Dodejte jí dokonalou chuťovou kombinací křupavého pečiva a užijte si kulinářský zážitek u vašeho stolu. Vyzkoušejte recept na bouillabaisse a přenesete se do Provence přímo z pohodlí domova.

Suroviny

  • 500g směsného rybího masa (losos, halibut, treska)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka safránu
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 l lžíce petržele
  • 1 l lžíce koriandru
  • 1 l lžíce fenyklu
  • 1 l lžíce pálivé papriky
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžička cukru
  • 1 l lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 l lžíce pepře

Postup

  1. Na oleji osmahneme cibuli s česnekem a rajčaty nakrájenými na kostičky.
  2. Přidáme papriku nakrájenou na proužky a restujeme do měkka.
  3. Přidáme safrán, tymián, petržel, koriandr, fenykl, pálivou papriku, rajčatovou pastu, cukr, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  4. Přilijeme vodu do hrnce a necháme vařit 20 minut.
  5. Přidáme rybí maso nakrájené na menší kousky a vaříme dalších 15 minut.
  6. Podáváme s křupavým pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *